Lezing Deventer Literair

Foto’s van de presentatie onderaan!

Zondag 19 februari om 11.00 uur komt Joke van Vliet voor Deventer Literair over haar boek Wanneer de herten komen vertellen in theater Mimik.

In het voorjaar 2022 kwam haar debuut uit. Meteen schreven zowel Manon Uphoff als Thomas Verbogt er lovende recensies over. Trouw riep haar bundel uit tot beste debuut van het jaar. 

Joke van Vliet schrijft over ontregeling, hoop en het natuurlijke verlangen van de mens naar liefde en erkenning. De verhalenbundel is bevreemdend mooi, er zitten donkere en mysterieuze kantjes aan de verhalen. Schijnbaar alledaagse personages dragen een zwaarte met zich mee. De schrijfster verrast je steeds in de laatste regels, zodat je met vragen achterblijft. Je zou in het hoofd van de personages willen kunnen kijken om ze te begrijpen of in het hoofd van de auteur. Een verhaal hoeft niet mooi afgerond te zijn en prettig af te lopen, het hoeft niet eenvoudig te zijn wat een schrijver je voorlegt. De kracht van deze bundel zit ‘m in de complexiteit. 

In de lezing Van beeld tot verbeelding zal de schrijfster ingaan op de oorsprong en betekenis van verbeelding in de kunst, ons leven en in haar werk. Waar komen verhalen vandaan en wat moeten we ermee. Is onze waarneming wel betrouwbaar? Daarnaast zal ze aan de hand van fragmenten een inkijkje geven in haar schrijfproces en ingaan op de onderliggende betekenislagen in de verhalen.