Weerlicht

Een lichtroute van projecties en installaties in de binnenstad van Deventer
®Joke van Vliet / model Sanne

Op elf sfeervolle plekken in Deventer zijn er op vier aaneensluitende avonden, van donderdag 3 tot en met zondag 6 november tussen 18.00 en 22.00 uur lichtprojecties, animaties, lichtinstallaties en performances te zien van kunstenaars en filmmakers uit het oost Nederland. Gedurende de wandeling zweef je mee door het heelal, wordt je ondergedompeld in een meditatieve video-installatie, aanschouw je de transformatie van mens naar slak en zie je de worsteling met de onzekerheid over je lichaam.

Openingswandeling
Op de donderdagavond 3 november om 19.00 uur wordt Weerlicht feestelijk geopend met een openingswandeling waarbij ook een aantal van de kunstenaars aanwezig zijn. De wandeling start bij het informatiepunt van Weerlicht in het pand De Drie Haringen (Brink 55).

Op de valreep hebben we nog een heel bijzonder video-werk opgenomen in ons programma! Op uitnodiging van de band Safe Home hebben kunstenaars Heleen Simons, Alwin Wubben en Joke van Vliet prachtige video-werken bij hun album ‘Een Jaar Met Dertien Maanden’ gemaakt, te zien in de kelder van De Drie Haringen

Boekjes en informatie over de locaties van de lichtwerken vind je op https://kunstenlab.nl/agenda/weerlicht/